Cégünk és befektetéseink

Cégünk

A MAVA Befektetési Kft. (MAVA) 1997-ben alapult a Magyar-Amerikai Vállalkozási Alap (Hungarian-American Enterprise Fund) befektetési tanácsadójaként.

Az működés megkezdését követő években több magántőke befektetési alapot hozott létre nemzetközi intézményi befektetők bevonásával. Az egyes alapok 1997 és 2004 között több mint 150 millió USD befektetést irányítottak a hazai vállalkozásokba. A befektetőknek kiemelkedő megtérülést eredményeztek az IT, a telekommunikációs és a pénzügyi szolgáltatási területeken megvalósult beruházások, melynek sikerét hazai és nemzetközi IPO-k fémjelezték.

2004-től a MAVA folyamatos átalakulása eredménye képpen magán, illetve kockázati tőke holding szerepet alakított ki, egy szűkebb befektetési piacra fókuszáltan. Kiemelt célpont lett az agrárium a közép-keleteurópai régióban. A következő években a portfólióba tartozó Helvét-Farm Zrt. vezető szántóföldi növénytermesztési pozíciót ért el az ökológiai gazdálkodás területén. A Pécsi Sörfőzde Zrt-ben szerzett részesedés 2017-ben belépést jelentett a élelmiszerfeldolgozás területére.

A vállalat minősített kisebbségi befektetője több cégnek, amelyek közül jelentősebb a Sultzer Pumpen Kft, a Gyöngyösi Mezőgép és Járműtechnika Kft, a Farmaventura Kft, az Organic One Kft, és a PEIK Zrt.

 

Befektetési stratégia

Meghatározó célkitűzés a befektetések értékállóságának megőrzése és folyamatos növelése a szinergiák kihasználásával fenntartható környezetpolitikával összhangban.